Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2018. április 21-én, szombaton ügyfélszolgálatunk és személyes átvételi irodánk zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

Mai külföld akció: Városnézés Nápolyban, magyar nyelvű idegenvezetéssel, programokkal

-33%

239 300 Ft helyett:

159 800 Ft

Még {{quantityMax}} van készleten.

 • {{meta.value}}{{selectSoldOut(meta.quantityMax)}}
 • {{n+1}} db

A legfontosabb tudnivalók

2 fő, 4 nap / 3 éjszaka, Standard kétágyas szoba

Hotel Guiren***, Nápoly, Olaszország
Alapáras utazási időpontok: 2018. június 09-12. a szabad helyek függvényében.
Feláras utazási időpontok: 2018. szeptember 15-18. és október 20-23. a szabad helyek függvényében.

Városnézés magyar nyelvű idegenvezetővel!

Fakultatív Pompeii és Amalfi-part kirándulási lehetőségekkel!


Reggelis ellátással!

Repülővel, illetékkel!

Nápoly történelme egészen a bronzkorig vezethető vissza, így a Föld egyik legősibb folyamatosan lakott településeként tartjuk számon. Ez a város büszkélkedhet a legnagyobb óvárossal szerte Európában, és több történelmi temploma van, mint a világ bármely más városának. Megcsodálhatjuk az Amalfi-partot, mely az UNESCO Világörökség része, valamint kirándulást tehetünk Pompeii városába és a Vezúvra.

 • A csomag tartalma

  - 4 nap, 3 éjszaka szállás 2 fő részére standard kétágyas szobáiban,
  - reggelis ellátás,
  - magyar nyelvű vezetett séta Nápolyban
  - repülőjegy Budapest - Nápoly - Budapest útvonalon Wizzair járaton,
  - reptéri illeték,
  - online check-in mindkét irányban,
  - fejenként 1 db kézipoggyász (max. 55x40x23 cm).

 • Nápoly

  Nápolyt látni és meghalni - tartja a mondás, s talán nem véletlenül. Nápoly rendkívül színes, pezsgő, hosszú történelemmel és kultúrával bíró város. A csodálatos természeti környezetben, a Nápolyi-öböl északi partján, a Campaniai-síkság szélén, a Vezúv lábánál elterülő Nápoly mennyei gasztronómiai kínálattal és kellemes mediterrán klímával ajándékozza meg az ősi földjére lépőket. Történelme egészen a bronzkorig vezethető vissza, így a Föld egyik legősibb folyamatosan lakott településeként tartjuk számon. Ez a város büszkélkedhet a legnagyobb óvárossal szerte Európában, és több történelmi temploma van, mint a világ bármely más városának

 • Hotel Guiren***

  Fekvése: A városközpontban található hotelből gyorsan elérhetők Nápoly közkedvelt bevásárlónegyedei, látnivalói és szórakozóhelyei. 3 csillagos légkondicionált szobákat kínál, és egy stílusos étteremmel is rendelkezik. 

  Kétágyas szoba: A Hotel Guiren 33 ízlésesen berendezett szobával várja a Nápolyban szállást kereső vendégeket. A szálláshelyen levő széfben elzárhatja értékeit. A szobákban üzemelő klíma biztosítja, hogy felfrissüljön a meleg nyári napokon is. A számítógépet is magával hozhatja a pihenésre, hiszen a szálláshelyen vezeték nélküli internet-hozzáférés (WiFi) várja. 

  Ellátás: Büfé jellegű reggeli, a szálloda reggelizőtermében fogyasztható

 • Nápoly és környéke látnivalói

  A Castel dell'Ovo - Nápoly legrégebbi erődítménye, melynek bástyái történetének különböző korszakaiból maradtak fenn, az utolsó a XV. századból. Maga a vár azon a kis szigeten - Megarides - áll, ahol egykor a cumaei telepesek megalapították a város ősi magját.  Mai formáját az aragon fennhatóság idején, a XV. században kapta. A vár tövében kicsiny halászfalu alakult ki a XIX. század elején (Borgo Marinari), mely ma első sorban halász vendéglőiről és motorcsónakkikötőjéről ismert. A szigetet egy 100 méter hosszú töltés köti össze a szárazfölddel.

  A Castel Nuovo - A város jelképének is számító Castel Nuovo, vagyis Új vár építését I. Károly szicíliai király rendelte el a XIII. században, amikor a város lett a Nápolyi Királyság fővárosa. A vár - melynek helyén korábban ferences rendi kolostor állt - 1279-82 között francia építészek vezetésével épült. Számos történelmi esemény színtere volt a középkor folyamán, de több ostromot is átvészelt, többek között I. Lajos magyar királytól is, akinek hadai egy alkalommal ki is fosztották. Később börtönként, hivatalként, az 1990-es évek óta pedig várostörténeti múzeumként működik. Az épület egyetlen megmaradt Anjou-kori része a várkápolna, melyet a XVI. században reneszánsz stílusban építettek át. 1995 óta az UNESCO Világörökség részét képezi.

  A dóm - A San Gennaro, vagy más néven Santa Maria Assunta katedrális Nápoly legnagyobb méretű temploma, a nápolyi érsek székhelye. Itt őrzik Szent Januáriusz (San Gennaro), Nápoly védőszentjének a vérereklyéjét, melyet évente kétszer, május első szombatján és szeptember 19-én kihoznak a katedrálisból. Egy földrengésben megsérült, ekkor barokk stílusban építették újjá, majd a XIX. században neogtikus stílusú homlokzatot kapott. Szent Lajos-kápolnájában helyezték örök nyugalomra I. Lajos magyar király öccsét, Nápolyi Johanna királynő férjét, Endre herceget (1345). Mivel a dóm egy őskeresztény bazilika maradványaira épült, ma ennek padlója és oszlopai is megtekinthetők a katedrális Santa Restituta-kápolnájában, de itt látható Európa egyik legrégebbi keresztelőkápolnája, a San Giovanni in Fonte is. A nápolyi dóm része a város UNESCO Világörökségi védettségű belvárosának.

  A Galleria Umberto - Az 1887-91 között, milánói mintára (II. Vittorio Emanuel Galéria) épült passzázs a város újjáépítésének egyik alapköve volt a XIX. század végén, fénykora a II. világháborúig tartott. Az elegáns passzázs a városi polgárság kedvelt találkozóhelyeként írta be magát a történelembe. Az Emanuele Rocco tervei alapján épült passzázs üveggel kombinált vasszerkezete a korabeli technika egyik újítása volt. Ahogy milánói "testvérét", úgy a nápolyi galériát is egy olasz királyról, I. Umbertóról nevezték el (I. Umberto II. Vittorio Emanuel fia és örököse volt). Az elegáns passzázs drága üzleteknek, kellemes kávézóknak ad otthont, míg harmadik emeletén lakások kaptak helyet. A galéria sokáig elhanyagolt állapotban várta sorsa beteljesülését, mára azonban felújították, és régi fényében várja a nápolyiakat és a városba érkező turistákat. A keresztalaprajzú passzázs (melynek közepén monumentális üvegkupola található) egyik szárnya a forgalmas via Toledora, míg másik szárnya a San Carlo operaházra nyílik. A passzázs része Nápoly UNESCO Világörökségi védettséget élvező belvárosának.

  A Santa Chiara - A nápolyi Santa Chiara komplexum - bazilika, kolostor, kripták, régészeti múzeum - a város egyik legismertebb turista látványossága.  A templom építészeti stílusa Provence-i építészek keze munkáját tükrözte, de később barokk mintára építették át. A templom egyszerű tégla homlokzata éles ellentétben áll belsejével, mely az Anjouk emlékein kívül a Bourbonok XVIII-XIX. századi síremlékeit is rejti. A komplexum leglátványosabb része a kolostorudvar, melynek padjait, kútjait és oszlopait sárga mintás majolika lapok fedik, melyeket egy apácává lett festőművész hölgy készített, hogy így dobja fel az ott élő apácák szürke napjait. A Santa Chiara egyházi komplexum Nápoly történelmi belvárosával együtt UNESCO Világörökségi védettséget élvez.

  Pompeii és Herculaneum - A két ókori város a Vezúv Kr. u. 79. augusztus 24-én történt kitörése során pusztult el; Pompeiit 7-8 méter magas hamu- és lapilliréteg, Herculaneumot a leömlő iszaplavina (piroklasztikus ár) temette maga alá. Pompeii első romjaira a XVI. században véletlenül bukkantak rá, de a hivatalos ásatások csak 1748-ban kezdődtek el a spanyol mérnök, Rocque Joaquín de Alcubierre vezetésével, aki 1738-ban Herculaneumot is felfedezte. Pompeii kilenc, Herculaneum nyolc kilométerre délkeletre terül el a Vezúv lábánál. A két város lakói jólétben éltek az ókorban, számos vagyonos római vásárolt nyaralót a vidéken. Az ásatások helyszíne 1763 óta a nyilvánosság számára is látogatható, a múltban olyan hírességek látogattak el a romvárosokba, mint Johann Wolfgang von Goethe és Wolfgang Amadeus Mozart. 1997 óta Pompeii, Herculaneum és Torre Annunziata az UNESCO Világörökségi listáján szerepelnek.

  A Vezúv - A Nápoly városából is jól látható, attól 9 kilométerre keletre elhelyezkedő hegy a régió összes településének történelmét meghatározta. Napjaink egyik legveszélyesebb vulkánjának tartják, mivel a számtalanszor kitört Vezúv közvetlen környezetében 3 millió ember él. Leghíresebb kitörése a Kr. u. 79-es katasztrófa volt, mely során Pompeii és Herculaneum mellett Oplontis és Stabiae városkák is elpusztultak (ez a tragédia a világtörténelem legjobban dokumentált vulkánkitörése, hiszen az eseményekről ifj. Plinius két levelében is beszámolt), de nagyon komoly kitörések voltak 1306-ban és 1631-ben is. A Vezúv utoljára 1944-ben tört ki. Mindezek ellenére a hegy vonzza a turistákat, akiknek nem mostanában jutott eszébe, hogy meghódítsák füstölgő kráterét: már az ókorban is többen felmerészkedtek rá, de Goethe is háromszor megmászta a Vezúvot. A XIX. századra konkrét vulkánturizmus alakult ki: eleinte szamárháton vitték fel az érdeklődőket, majd 1873-ban megépült az első kábelvasút, 1880-ban a siklóvasút, melynek ötlete egy magyar mérnöktől, Oblieght Ernőtől származott. Ezt előbb egy fogaskerekű vasút, majd egy drótkötélpálya váltotta fel. 1995-ben megalapították a Vezúvi Nemzeti Parkot, mely feladata az itt élő állatok és növények megóvása, a földtani jelenségek és paleontológiai formációk megőrzése és a vulkán területén kialakult ökológiai egyensúly megőrzése. A Vezúvra felkapaszkodó út Ercolanoból indul, de kizárólag jegy ellenében és vulkanológus idegenvezetővel látogatható.

  Nápoly partvidékén híresen szép üdülővárosok sorakoznak, ahová egy hosszabb út során mindenképpen érdemes ellátogatni (Sorrento, Amalfi, Nisida, Capri, Ischia, Procida). Már a város tengerpartja (Lungomare) is évszázados hírű településekkel büszkélkedik (Mergellina, Posilippo - ezek ma Nápoly részei), ahol egymást váltják a szebbnél szebb, buja növényzet között megbújó villák, kastélyok, melyek már a XIX. században is az itt nyaraló arisztokrácia igényeit elégítették ki. A part mentén kiváló éttermek, yachtkikötők sorakoznak, de ha csak üldögélnénk, és élveznénk a kellemes környezetet, akkor látogassunk el a Villa Communaleba, mely Nápoly legnagyobb közparkja.

 • Program és fakultatív kirándulások

  Program:
  1. nap: elutazás közvetlen járattal Budapestről Nápolyba. Transzfer a szállodához, majd a csomagok elhelyezése után közös, vezetett séta Nápolyban magyar nyelvű idegenvezetővel (régi történelmi városközponttól egészen a partig).
  2. nap: Reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív program az Amalfi-partra (Positano-Amalfi-Ravello) (14 990 Ft/fő min. 15 főtől indul) 
  3. nap: Reggeli után szabadprogram vagy egész napos Pompei és Vezúv fakultatív program (13 990 Ft/fő min. 15 főtől indul).
  4. nap: reggeli után szabadprogram, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre.

  Az alapárba a vezetett séta beletartozik, a transzfer és a kirándulások külön fizetendőek!

  A programváltozás jogát fenntartjuk!

 • Felárak, egyéb információk

  3. fő pótágyon történő elhelyezéséről érdeklődjön az utazási irodában

  Feláras indulási időpontok:
  2018.09.15-18.: 30.000 Ft/2 fő
  2018.10.20-23.: 50.000 Ft/2 fő

  3. fő pótágyon történő elhelyezéséről érdeklődjön az utazási irodában!

  Külön foglalható:
  -       transzfer (repülőtér-szálloda-repülőtér) 7.990 Ft/fő
  -       Pompeii és Vezúv kirándulás: 13.990 Ft/fő min. 15 főtől indul - az utazási irodában fizethető)
  -       Amalfi-partra (Positano-Amalfi-Ravello)14.990 Ft/fő min. 15 főtől indul - az utazási irodában fizethető)

  -       fix ülőhely (költségéről érdeklődjön az irodában kb. 4 000 Ft/fő-től). Fix ülőhely foglalása nélkül a rendszer automatikusan osztja ki az ülőhelyeket (2 vagy több fő esetén az egymás melletti székeket nem garantálja a légitársaság)
  -       betegség-, baleset és poggyászbiztosítás: Colonnade Classic kalkulált: 565 Ft/fő/nap; Prémium kalkulált: 740 Ft/fő/nap; Privilég kalkulált 950 Ft/fő/nap
  -       Budapesti repülőtéri parkolás (Airport Hotel, VIP Parkoló, Vecsés: ingyenes transzferrel az A-B terminálokhoz) 1 000 Ft/nap
  -       útlemondási biztosítás 1%

  Poggyász információk: Az utasok egy kézipoggyászt, amelynek mérete max. 55 cm x 40 cm x 23 cm vihetnek magukkal. A légitársaság csak elsőbbségi beszállás szolgáltatás vásárlása esetén garantálja (a korlátozott hely miatt), a csomagok fedélzeten való szállítását. Elsőbbségi beszállás vásárlása esetén egy kisebb csomagot is (amelynek mérete max. 40 × 30 × 18 cm) felvihet a fedélzetre a nagy kézipoggyász mellett (amelynek mérete max. 55 cm x 40 cm x 23 cm).
  Kötelező helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: kb. 4 EUR/ fő/ éj.

  Az utazás szolgáltatója az Budavár Tours utazási iroda. A befizetés történhet személyesen vagy átutalással az utazási irodának.

  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az akciós ajánlat csak abban az esetben érvényes, ha 
  - a megrendelést követő munkanapon (12 órától) adategyeztetés céljából felveszi a kapcsolatot az utazási irodával, illetve
  - a megrendelést követően 2 munkanapon belül megtörténik a befizetés!

Válasszon kiegészítő termékeket:

Tegye kosárba a fenti akciós csomagot, ezután választhat hozzá felárat a kosárban lévő kiegészítő termékeink közül.

 • 30 000 Ft

  Nápoly, szeptember 15-ifeláras indulás ára 2 fő részére

  A kiegészítő termék megvásárlásával a csomagajánlat igénybe vehető szeptember 15-i indulással  2 fő részére.


 • 50 000 Ft

  Nápoly, oktober 20-i feláras indulás ára 2 fő részére

  A kiegészítő termék megvásárlásával a csomagajánlat igénybe vehető szeptember 15-i indulással  2 fő részére.


 • 15 980 Ft

  Nápoly, transzfer, 2 fő részére

  A kiegészítő termék megvásárlásával transzfer biztosított a repülőtér - szálloda - repülőtér között, 2 fő részére.


  {{tmpQuantity*15980 | number}} Ft
  Egységár:
  15 980 Ft

Top