A SZÉP kártyákra 2015-ben kapott juttatások beváltási határideje: 2017. május 31.
Használja fel egyenlegét a CSAK1NAP belföldi utazásaira!

Mai belföld akció: Nyár végéig érvényes 5 napos felhőtlen pihenés, fantasztikus áron

-50%

99 800 Ft helyett:

49 900 Ft

Még {{quantityMax}} van készleten.

 • {{n+1}} db

A legfontosabb tudnivalók

2 fő, 5 nap / 4 éjszaka, Standard szoba

István Király Szálloda, Pécsvárad
Felhasználható: 2017. augusztus 31-ig hétköznapokon és felár nélkül hétvégéken is, a szállodával előre egyeztetett időpontban, a szabad helyek függvényében, a szálloda írásos visszaigazolása alapján. (Kizárt időszak: 2017. június 02-05-ig)

Félpanziós ellátás: bőséges reggeli Mecsek Tea kóstolóval, ízletes gyertyafényes vacsora!

Ajándék belépőjegy a Harkányi fürdőbe, 2 fő részére!

Úti csomaggal felvértezve kirándulási- és túrázási lehetőségek a környéken!


Ingyenes múzeum- és kiállítás látogatás, személyes várvezetéssel!

A Szent Korona hiteles másolatának megtekintése az ezeréves kápolnában!

Ingyenes kerékpárhasználat!


MKB/OTP/K&H SZÉP kártyával online is fizethet!

 • A csomag tartalma

  - 5 nap, 4 éjszaka szállás 2 fő részére Standard szobában,
  - 5 éven aluli gyermeknek ingyenes a részvétel, pótágyon,
  - Félpanziós ellátás: bőséges reggeli Mecsek Tea kóstolóval és ízletes, gyertyafényes vacsora,
  - Teljes körű Ispotály-használat: sókamra, gyógynövényes illatkamra, TeaTár (naponta egy csésze választott tea),
  - Ajándék egy alkalommal belépőjegy a Harkányi fürdőbe 2 fő részére,
  - 50%-ra jogosító utalvány mely beváltható masszázs részlegünkön, egy alkalommal,
  - Ingyenes múzeum- és kiállítás-látogatás személyes várvezetéssel,
  - A Szent Korona hiteles másolatának megtekintése az ezeréves kápolnában,
  - Úti csomaggal felvértezve fittek a Zengő-várat, kényelmesek Zengővárkonyt és a szelídgesztenyést fedezhetik fel,
  - Ingyenes kerékpárhasználat (kapacitás függvényében),
  - 10% kedvezmény a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem valamennyi kiállítására és csomagjegyére,
  - Ingyenes belépő a mohácsi Busóudvarba,

  - Főszezonban animációs programok; élő társasjáték, népi játékok, kártyajátékok használata,
  - A szálloda egész területén ingyenesen használható WIFI-elérés,
  - Ingyenes parkoló használat.

 • Szálloda és étterem leírása

  Az István Király Szálló szobái a Szent István által alapított, egykori monostor ezeréves falai között helyezkednek el.

  Minden szoba tusolós fürdőszobával rendelkezik. A szálló szobái felújítottak, a bútorokon kívül csupán egyetlen dolog maradt a régi: a csodálatos kilátás, mely a várudvarra, és a romkertre nyílik. Minden szobában Wifi hálózat és televízió is a vendégek rendelkezésére áll.

  Szobáinkban a dohányzás NEM megengedett!

  Az István Király Étterem a vár keleti szárnyában, az egykori uradalmi irodák helyén található. Ez az épületrész a barokk korban épült. A vendégek két keresztboltozatos helyiségben foglalhatnak helyet, a termek kellemes, romantikus hangulatot biztosítanak a vacsorához, ebédhez.

  Szép időben a varázslatos várteraszt ajánljuk vendégeinknek: ezeréves falak között, a romkertre tekintve fürdik a napfényben, és a külvilág zaját kizárva madárcsicsergéssel muzsikál.

 • Ispotály leírása

  Az ispotály szó a keresztény ókortól kezdődően olyan intézményt jelölt, amelyet rászorulók gondozására tartanak fönn, a vendég iránti szeretet címén. Az ispotályok később, a 18-19. századtól a kórházak, valamint a különféle jótékony intézmények formájában éltek tovább.

  A pécsváradi Élmény Várban illatkamra és sókamra fogadja a látogatókat. Az ilyen helyiségek a bencések idejében egyrészt a különböző illóolajok légutakba jutását szolgálták, másrészt különböző légúti betegségek (pl. allergia, tüdőasztma) gyógyítására is alkalmasak voltak.

  A korhű módon, egyedileg gyártott ülő berendezésekkel felszerelt illatkamrában aktív párologtatással érhető el az illóanyag magas koncentrációja. A sókamrában a sótéglafal, valamint az elhelyezett sótömbök és sópárologtató edények biztosítják a levegőben a magas sótartalmat. Stressz oldó hatású, jó hatással van az idegrendszerre is, melyet fokoz a só kamránkban levő színek változatossága, mely színterápiának is megfelelő.

 • Fakultatív programlehetőségek

  - Dézsmakörút: az egykori apátsági birtok települései ma élményekkel látják el a vár lakóit! Fedezze fel gyalogszerrel vagy „drótszamáron” Zengővárkony, Nagypall, Erzsébet és Hosszúhetény kincseit és legyen gazdagabb!
  - Mecsextrem Park – kalandpark: az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja. Több mint húszféle játék, többek között egy kilométeres erdei bobpálya, alpesi kötélpálya, tiroli csúszópálya, nyolc méteres mászófal, X Jump - óriás gumiköteles ugráló, 3D karika, kötélpiramis, 40 méter hosszú szabadtéri kalandvár, beltéri játszóház, odú-tanoda.
  - Pécs: belváros; Zsolnay Kulturális Negyed; Tettye: Mésztufa-barlang, Pintér Kert (arborétum), játszótér; TV-torony; PÉCSZOO
  - Óbánya: „magyar Svájc”
  - Abaliget: cseppkőbarlang és Denevérmúzeum
  - Orfű: Aquapark és strand, Malommúzeum; Mecsek Háza: barlangtúrák; Medvehagymaház
  - Magyehertelend: termál- és standfürdő; szaunapark
  - Mohács: Busóudvar, Duna-part; Nemzeti Emlékhely (Sátorhely)
  - Kölked: Fehér Gólya Múzeum • Pécsváradi vár története

  Bár ezt a helyet „Pécsváradi vár” néven ismerjük, az elnevezés félrevezető, mert ez az épületegyüttes soha nem volt hadi értelemben vett vár. Voltak falai, bástyái, de azok feladata a benn élők védelme volt az esetleges rablótámadások ellen. Komoly ostrom kiállására nem voltak alkalmasak, olyanra a fennállása alatt nem is került sor.

  Egy erődített hajdani szerzetesi monostor ez, melyet Szent István királyunk alapított 998-ban, Koppány legyőzése után. Az alapítás úgy történt, hogy a már itt álló kőépületet, amely Géza fejedelmi udvarháza volt, István Asztriknak adta, hogy benne Benedek-rendi – ahogy nálunk nevezik: bencés – szerzetesek számára létesítsen otthont.

  A pécsváradi monostor a második bencés rendház volt Magyarországon.

  A pécsváradi monostort a király gazdagon ellátta földi javakkal. Az 1015-re keltezett (a Vatikánban őrzött) oklevél szerint 41 falu tette ki az apátság birtokát, benne 1136 fős háznéppel. Az oklevél részletesen felsorolja a szakembergárda tagjait, akik a monostort szolgálták, valamint az egyéb adományokat (pl. kelyheket), sőt azt is, hogy milyen büntetés jár annak, aki a monostort háborgatni merészeli.

  A monostor tehát a kezdetektől folyamatosan bővült, szépült. Az eredeti épületre egy 1157-es tűzvész után emeletet húztak, megépült az északi oldalon a bejárat barbakán bástyával – melynek egy szegmense még látható a bejárat előtt, farkasveremmel, felvonóhíddal. Később, a 13. században épült egy nagy, gótikus templom, s annak déli oldalán a 14. században a „kolostornégyzet”, azaz a bencés hagyományok szerinti négyszögletes udvar, körülötte a kerengő-folyosó, s az abból nyíló különböző rendeltetésű helységek, mint a káptalanterem, a közös étkezde (refektórium) stb. - ahogy ez szerencsésebb sorsú helyeken, pl. Pannonhalmán máig is látható. Az eredeti épület nyugati végéhez lakótornyot építettek, az épületegyüttest fallal vették körül, melyet bástyák tagoltak.

  A monostor életének a török hódítás vetett véget. A mohácsi csata (1526) után 1539-ben a szerzetesek elmenekültek Pécsváradról. A magára hagyott épületegyüttest, bár falakkal rendelkezett, az akkori hadvezetés nem tartotta megvédhetőnek a török haderővel szemben, ezért a katonák az épületeket és a falakat megrongálták – hogy a török ne használhassa –, és visszavonultak. A törökök csak négy évvel később, 1543-ban foglalták el Pécsváradot. A romos monostorral nem foglalkoztak, nem állították helyre azt és nem építettek benne semmit. A megrongált épületek állaga a hódoltság hosszú ideje alatt tovább romlott.

  A török elvonulása (1686) után a bencés szerzetesek nem jöttek vissza pécsváradi monostorukba. Az apátság elnéptelenedett birtokait a 18. század elején németekkel telepítették be. A monostor kerítőfalait felépítették, s a birtok intézősége számára az északkeleti sarokban két földszintes épületet emeltek. Akkor nyitották a nagy kaput, ami most a szálloda bejáratául szolgál (rajta az évszám: 1729).  Nagyjából épen maradt a 10-11. századi kápolna, a palota földszinti része (az emeletet helyreállították) és a délkeleti bástya. A további épületeket nem állították helyre, hanem elbontották, a köveit más építkezésekhez használták fel. A fallal kerített területet gazdasági udvarként hasznosították.

  A régészeti kutatások a monostor területén 1957-ben kezdődtek és 1987-ig tartottak. Azok során feltárták és láthatóvá tették a török időben ledőlt épületek alapfalait, restaurálták a 10. századi épületet, benne a kápolnát, kialakították a kőtárat, látogathatóvá tették a monostor megmaradt részeit. Az 1980-as évek végén alakították ki a korábbi irodák helyén az éttermet, a fölé épült manzárdtető alatt a szállodát. Ebben a formában 1988-ban ünnepélyes keretek között adták át a látogatóknak.

 • Látnivalók a várban

  - Vármúzeum,
  - Várkápolna,
  - Kőtár,
  - Kígyós Sándor állandó kiállítása,
  - Kovácsműhely,
  - Füstöskonyha,
  - Vak Béla trónja,
  - Ispotály,
  - Teatár és váradicum,
  - Gyógynövénykert. • Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

  A Harkányi Gyógyfürdőben nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. Természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2100-2200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.

  A 2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 C° víz hőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást.

  Strandfürdő
  A fürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri strand-medencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszda várja a strandolás szerelmeseit. A családi együttnapozáshoz, játékhoz, sportoláshoz és étkezéshez hangulatos, színvonalas helyszíneket biztosítunk. Családjának minden tagja megtalálhatja a maga számára legkellemesebb elfoglaltságot. Ennek szolgálatában áll 20 étterem, 15 büfé, valamint további 59 üzlet és szolgáltató.

  Sport Uszoda vízfelszíne: 1050 m2

  Lepke medence vízfelszíne: 1460 m2 és 1520 m2

  Gyerekmedence vízfelszíne: 220 m2

 • Busóudvar - Mohács

  Poklade! Busójárás egész évben! Megnyitotta kapuit a Busóudvar a nagyközönség előtt! Interaktív kiállítással, látványműhelyekkel várjuk az idelátogató érdeklődőket!

  Mohács büszkesége a hat napon át tartó télűző népszokás, a Busójárás, melyet az Unesco 2009-ben az emberiség szellemi kulturális örökségének nyilvánított.
  A városközpontban létrehozott Busóudvar komplexum célja, hogy az érdeklődők az év minden napján megismerhessék a több évszázados farsangi népszokást, ízelítőt kapjanak annak páratlan hangulatából.
  Látogatóink a Busóudvar látványműhelyeiben betekintést nyernek a rendezvényhez kapcsolódó helyi kézművesek tevékenységébe is. A szolgáltatásokat egy étterem és kávézó teszi teljesebbé.

 • Felárak, egyéb információk

  Gyermekkedvezmények:  A szülőkkel egy szobában, pótágyon történő elhelyezéssel.
  - egy 5 éven aluli gyermeknek ingyenes a részvétel,
  - egy 5 és 14 év közötti gyermek felára, pótágyon: 21.600 Ft/ gyermek/ 4 éj, fürdőbelépővel, félpanzióval
  - egy 14 éven felüli személy felára, pótágyon: 24.950 Ft/ fő/ 4 éj, fürdőbelépővel, félpanzióval

  Háziállat előzetes egyeztetés alapján vihető!

  Az árak tartalmazzák az Áfa-t, de nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, melynek mértéke 300 Ft / fő / éj, amely 18 év felett fizetendő.

Válasszon kiegészítő termékeket:

Tegye kosárba a fenti akciós csomagot, ezután választhat hozzá felárat a kosárban lévő kiegészítő termékeink közül.

 • 21 600 Ft

  Egy 5-14 éves gyermek részvételi ára, pótágyon, 4 éjszakára

  A kiegészítő termék megvásárlásával, egy 5-14 év közötti gyermek félpanziós ellátása és szállása biztosított, a szülőkkel egy szobában, pótágyon történő elhelyezéssel, 4 éjszakára.


  {{tmpQuantity*21600 | number}} Ft
  Egységár:
  21 600 Ft

 • 24 950 Ft

  Egy 14 év feletti személy részvételi ára, pótágyon, 4 éjszakára

  A kiegészítő termék megvásárlásával, egy 14 év feletti személy félpanziós ellátása és szállása biztosított, két felnőttel egy szobában, pótágyon történő elhelyezéssel, 4 éjszakára.


  {{tmpQuantity*24950 | number}} Ft
  Egységár:
  24 950 Ft

Top