Mai belföld akció: Kikapcsolódás jövő tavaszig Szeged közelében, a Levendula Hotelben

-50%

67 800 Ft helyett:

33 900 Ft

Még {{quantityMax}} van készleten.

 • {{n+1}} db

A legfontosabb tudnivalók

2 fő, 3 nap / 2 éjszaka, Standard szoba

Levendula Hotel*** superior, Algyő
Felhasználható: 2017. március 31-ig hétköznapokon és felár ellenében hétvégéken is, a szállodával előre egyeztetett időpontban, a szabad helyek függvényében, a szálloda írásos visszaigazolása alapján. (Kizárt időszakok: 2016. október 21-23-ig, október 28. - november 01-ig, december 23. - 2017. január 02-ig, 2017. március 15.)

Félpanziós ellátással!


Ajándék egy alkalommal belépőjegy a Borbála Gyógyfürdőbe, 2 fő részére!

Ajándék Algyői Tájház belépő!

Ajándék Ezerjókert belépő!

6 éven aluli gyermekeknek ingyenes a részvétel!

Képzeljen el egy mesevilágot...egy helyet, ahol harapni lehet a friss levegőt, ahol valódi pihenés és feltöltődés várja! Ez a hely Algyő, ahol Ön is kiszakadhat pár napra a mindennapok rohanásából, és visszatérhet egy kicsit a természet nyugalmához!

K&H / MKB / OTP SZÉP kártyával is fizethet!

 • A csomag tartalma

  - 3 nap, 2 éjszaka szállás, 2 fő részére standard szobában,
  - 6 éven aluli gyermeknek ingyenes a részvétel, a szülőkkel egy szobában, pótágyon,
  - félpanziós ellátással,
  - ajándék belépőjegy a Borbála Gyógyfürdőbe 2 fő részére, egy alkalommal, szaunavilág és wellness részleg használattal,
  - ajándék Algyői Tájház belépő 2 fő részére, egy alkalommal,
  - ajándék Ezerjókert belépő 2 fő részére, egy alkalommal,
  - sporteszközök ingyenes használata (pingpong, kosárlabda, tollas),
  - ingyenes zárt, kamerával őrzött parkoló használata,
  - ingyenes wifi használat a hotel egész területén.

 • A hotel leírása

  A Levendula Hotel is a tradíciók és a modernitás házasságából született, hiszen a letisztult épület modern szobákat rejt, ugyanakkor a díszítő elemek, az apró finom kiegészítők régi korokat idéznek. Egyedi hangulata azonnal magával ragadja a vendégeket, legyen szó akár egy családi pihenésről, egy esküvőről, vagy egy céges rendezvényről a konferenciateremben.

  Hotelünk 18 db kétágyas szobával, ebből 1 db mozgáskorlátozott, és 2 db családi lakosztállyal rendelkezik. A szobákhoz külön tusolófülkés fürdőszoba tartozik. Minden szobánk klímával, széffel, minibárral, hajszárítóval, telefonnal és síkképernyős televízióval felszerelt, ingyenes WIFI biztosított vendégeink számára. A hotel udvarán zárt parkolóval rendelkezünk. 70 fős konferenciatermünket a mai kor követelményeinek megfelelően alakították ki. 120 főt befogadó éttermünk alkalmas lehet akár egy családi rendezvényre, osztálytalálkozóra, de egy esküvő helyszíneként is megállja helyét. Saját, 600 adagos konyhával rendelkezünk, ahol minden igényt kielégítő ételekkel tudunk szolgálni vendégeink számára, ügyelve a minőségi alapanyagokra.


 • Levendula étterem

  A svédasztalos reggeli tartalma:
  – meleg reggeli ételek
  – kenyérfélék, péksütemények
  – margarin, dzsem, méz
  – felvágottak, szalámi, sajt
  – zöldségek, gyümölcsök
  – müzli, tej
  – tea, kávé 600 adagos konyhánk csatlakozott a Mintamenza programhoz, melynek lényege, hogy minőségi, friss és helyi alapanyagokból készüljenek el az ételek. Fontos, hogy az alapanyagok ellenőrzöttek legyenek, szezonális és ne utaztatott termékekből készüljenek el az ételek, így azok ízletesebbek és magasabb tápértékűek lesznek.
  Ételeink mellé természetesen bárunk kínálatából is választhatnak vendégeink. Kínálatunkban többek között szerepel házi levendula szörp, üdítő és rövid italok, ciderek, minőségi borok, kávék és kávékülönlegességek.

 • Borbála Fürdő leírása

  Az algyői Borbála Fürdő Szeged és Hódmezővásárhely között fekszik félúton.
  A két nagyvárostól mindössze 15 percre található, kedvező fekvése miatt sokak által kedvelt, kellemes környezettel rendelkező, csendes, családias fürdő. 2007 óta áll vendégeink rendelkezésére, akik a pihenés mellett akár egy kis sportolással is eltölthetik szabadidejüket nálunk.

  Úszómedencénk kiválóan alkalmas akár egy reggeli frissítő úszásra, de egy fáradalmas, munkával teli nap után is jól eshet egy pihentető úszás. Wellnes funkciókkal ellátott élménymedencénkben kizárva a külvilágot élvezhetik a kikapcsolódás és a több masszázselem által nyújtott örömöket. Kültéri gyógyvizes medencénkben, amely élményelemeket is tartalmaz, összeköthetik a kellemest a hasznossal. Itt a gyógyulni vágyók találhatják meg a gyógyulás lehetőségét, vagy fájdalmaik enyhítésére adhat megoldást.

  A bababarát vízzel üzemeltetett gyerekpancsolónk a nagyobb gyerekek számára remek hely lehet egy szuper játékra, a legkisebbeknek pedig egy önfeledt pancsolásra, hiszen nincs is annál nagyobb öröm, mint nevetni látni gyermekeinket.

 • Az Algyői Tájház története

  Az algyői Kastélykert utca 42. szám alatti tájház épületének egy helyiségében eredetileg kovácsműhely működött. A XX. század elejétől Elekes László kovácsmester és családja élt és dolgozott benne. A mesterség öröklődött, Elekes László fia, Gyula – a polgári iskola elvégzése után – kitanulta édesapja foglalkozását, és maga is a család kovácsműhelyében kezdett dolgozni, patkolókovács lett.

  A több, mint száz éves épület az idők során nem változott jelentősen. A vastag, vályogfalú ház nem az Alföldön megszokott, hagyományos, háromosztatú parasztházak sorába tartozik, sokkal inkább az iparosok igényeit elégíti ki. Utcára néző két szobája – ahol ma az 1970-es, illetve az 1930-as éveket bemutató kiállítás kap helyet – korábban is lakószobaként funkcionált, a nagykapu melletti, nyitott kovácsműhelyben pedig munka folyt. Az udvar közepén régen is kerekes kút állt, ekörül csoportosultak a bognárok, kádárok, abroncskészítők apróbb létesítményei. Utóbbiak tevékenysége a kovácsmesterséghez kötődött, segítségükre volt a kohó állandóan lobogó tüze, izzó parazsa. A ház mögött elterülő kertet már Elekes Gyula családja is művelte, a máig meglévő nagy gyümölcsfák némelyikét még ők ültették.

  A falu éppen Elekes Gyula aktív évei alatt – körülbelül az 1950-es évektől – olyan dinamikus változásokon ment keresztül, mint amilyen lázas munka a kovácsműhelyben folyt. Algyő lakosai ekkoriban kezdtek felhagyni a hagyományos paraszti, önellátó gazdálkodással, élelmiszereik megtermelésével, szerszámaik előállításával. Lassanként mesterségeket tanultak, gyárakban kezdtek tevékenykedni.

  A látogató először a halászatot bemutató kiállítást tekintheti meg: a Tisza közelsége a falu lakosságának mindennapjait sokáig meghatározta, sőt, máig meghatározza. A halászmesterség sok algyői családnak jelentett kenyérkereseti lehetőséget. 

  Egy, a múzeumpedagógiai foglalkozásoknak fenntartott terem (ahol a fiatalabb korosztály – míg szüleik nézelődnek – akár társasjáték segítségével is felfedezheti Algyőt!) meglátogatása után a látogató az 1970-es évek világát megidéző konyhába és fürdőszobába lép. Az idősebb látogatók nosztalgiával gondolhatnak vissza fiatal korukra.

  A következő kiállítóhelyiségben egy lakószobát láthatunk az 1970-es évekből. A kiállítás itt mutatja be a kor jellegzetes kockaházait, illetve az olajbányászat megindulása miatt tapasztalt életmódváltást is.

  A fentiek megtekintése után a tájház vendége újabb ugrást tehet a múltba, ugyanis a következő kiállítás az 1930-as évekbe viszi vissza. Az időszak jellemző bútorai között bemutatunk egy sublótot és egy karospadot, továbbá a kiállítás a ’30-as évek „környezetbarát” életmódjára is reflektál. Hiszen az iparosítás előtt egy önellátó gazdaság tagjai – a dél – alföldi régióra jellemzően – gyakran tanyán éltek és földjüket művelték. Mai kifejezéssel élve biogazdálkodást folytattak.

  A következő terem egy összeállítást mutat be az Algyőn gyűjtött archív fényképekből, melyek tulajdonképpen minden eddig bemutatott egységhez illusztrációként illeszkednek. Emellett a kívülállók számára rejtelmesnek tűnő „ő-ző” nyelvjárást ismerhetik meg az érdeklődők.

  Végül a nyárikonyha megtekintése következik, ahol, többek között, konyhaszekrény, egy mosdótál és egy takaréktűzhely alkotják a berendezést. A kiállítóhelyiség használható, előzetesen megrendelhető program választása esetén ételkóstoló, kemencében sütés lehetséges! A hagyományos népi ételek készítése a múzeumpedagógiai foglalkozásoknak is izgalmas része lesz.

 • Látnivalók

  Az ide látogatókat számtalan látnivaló fogadja, a középkori eredetű Szent Anna templom vagy a Süli András ház egy kellemes sétával összekapcsolható program, ha pedig valakit érdekelnek a népszokások és a népi gyógyászat, a Tájházban és az EzerJóHázban találhat magának tartalmas kikapcsolást. Az EzerJóHáz alatt egy borospince található, bejárata előtt pedig egy hangulatos terasz.

  Az Algyői Faluház több, mint 20 éve ad otthont a helyi kulturális életnek, klubtermeivel és szabadtéri színpadával az egyik legmodernebb és funkcióit tekintve széleskörű feladatokat ellátó kulturális intézménye. Színházi előadásoknak, koncerteknek, kluboknak, szakköröknek és ünnepi eseményeknek is adhat helyet.

  A hotel a Tisza parttól csupán 200 méterre helyezkedik el, távol minden zajtól, így a természetkedvelők is megtalálhatják a számukra megfelelő kikapcsolódást. Egy délutáni séta a Tisza parton naplementében..talán nincs is ennél szebb és megnyugtatóbb.

  Kilátó: Nemrég átadták az erdei kilátóhelyet, melyről megcsodálható szép községünk madártávlatból. Tökéletes hely egy kis kikapcsolódásra, sütögetésre is alkalmas helyszín, bátran ajánljuk minden természetkedvelőnek.

  A Szegedi Vadaspark 1989-ben nyitotta meg kapuit.
  Állatgyűjteménye nem a legnagyobb Magyarországon. Ha csak a számokat tekintjük, közepes méretű állatkertnek számítanak. Azonban, ha a fajok ritkaságát, természetvédelmi értékét nézzük, a szegedi az egyik legkülönlegesebb állatkert hazánkban. Az itteni állatfajok jelentős része ugyanis még európai viszonylatban is kuriózumnak számít, így érdemes ellátogatni oda.

  Móra Ferenc Múzeum:
  Városi Múzeumot és a Somogyi-könyvtárat 1883-ban alapították Somogyi Károly esztergomi kanonok a városnak adományozott könyvtárából. Állandó kiállításaik mellett időszakos kiállításokkal is készülnek a kedves látogatóknak.

  Ezerjófű Egészségvédő Kör:
  Az Egyesület tevékenysége:
  • Előadások, gyakorlati bemutatók.
  • Étel és italbemutatók tartása.
  • Tanfolyamok, képzések felnőtteknek.
  • Játékos foglalkozások gyermekeknek.
  • Iskolai szakkör vezetése.
  • Gyermekek táboroztatása.
  • Gyógy és fűszernövény kert fenntartás.
  • Bemutatókerti szakvezetés.
  • Gyógy és fűszernövény termesztése.
  • Gyógynövények gyűjtése.
  • Növényfeldolgozás, kiszerelés.
  • Kertlátogatás – a Tájház jegyárában

 • Felárak és egyéb információk

  Gyermekkedvezmények: A szülőkkel egy szobában, pótágyon történő elhelyezéssel.
  - 6 éven aluli gyermekeknek ingyenes a részvétel
  - egy 6-13,99 év közötti gyermek részvételi ára: 12.000 Ft/ gyermek/ 2 éj

  Hétvégi felár: 4.000 Ft/ 2 fő/ 2 éj

  Az idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő, melynek mértéke 200 Ft/ fő/ éj (18 éves kor felett).

Válasszon kiegészítő termékeket:

Tegye kosárba a fenti akciós csomagot, ezután választhat hozzá felárat a kosárban lévő kiegészítő termékeink közül.

 • 12 000 Ft

  Levendula Hotel, egy 6-13,99 éves gyermek felára, pótágyon, 2 éjre

  A kiegészítő termék megvásárlásával egy 6 és 13,99 év közötti gyermek ellátása és szállása biztosított, a szülőkkel egy szobában, pótágyon történő elhelyezéssel, 2 éjszakára.


  {{tmpQuantity*12000 | number}} Ft
  Egységár:
  12 000 Ft

 • 4 000 Ft

  Levendula Hotel, hétvégi felár 2 fő részére, 2 éjszakára

  A kiegészítő termék megvásárlásával a csomag a hétvégéken is foglalható, 2 fő részére, 2 éjszakára.


  {{tmpQuantity*4000 | number}} Ft
  Egységár:
  4 000 Ft